Business Newsbusiness nieuws

Business nieuws

Business nieuws is een dagelijks verslag van de zakelijke activiteiten van bedrijven, overheden en markten. Het bevat informatie over fusies en overnames, de aandelenmarkt, commercieel vastgoed en consumentenartikelen. In de snel veranderende wereld van vandaag is zakelijk nieuws een essentieel onderdeel van het zakenleven. Zakelijk nieuws is te vinden in diverse media, waaronder kranten, tijdschriften, radio, televisie en internet. De inhoud en stijl van zakelijk nieuws verschillen van publicatie tot publicatie.

De zakenkrant is een van de belangrijkste bedrijfsorganen. In de wereld van vandaag onderscheidt de zakenkrant zich niet alleen als een informatief orgaan, maar ook als een informatieverstrekker. Zakenjournalistiek is een integraal onderdeel van de algemene journalistiek die de zakelijke, financiële en economische activiteiten en verschuivingen die binnen samenlevingen plaatsvinden, verslaat, controleert, analyseert en interpreteert. Onderwerpen die door de zakenjournalistiek worden behandeld zijn onder meer: productie en economische groei; fusies en overnames van bedrijven; trends en berichtgeving. Een aantal zakelijke tijdschriften worden ook regelmatig gepubliceerd om bedrijfsleiders en managers op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in het bedrijf.

Sommige zakelijke kranten en tijdschriften zijn gespecialiseerd in zakelijk nieuws, terwijl andere algemeen nieuws en functies bieden. Een aantal televisie- en radiokanalen, gewijd aan zakelijke berichtgeving, biedt zakelijk nieuws. Een aantal websites biedt actueel zakelijk nieuws en onderwerpen. Zakelijke tijdschriften bieden zowel algemeen als gespecialiseerd nieuws. Enkele van deze tijdschriften zijn Money magazine, Business Journal en Business Week.