De financiering van uw startende ondernemingDe financiering van uw startende onderneming

De beste starterslening is de lening waarmee mensen van start gaan. Is een starterslening geschikt voor uw bedrijf? Een van de belangrijkste beslissingen die je moet nemen als je externe financiering zoekt voor je nieuwe bedrijf, is of je al dan niet moet kiezen voor financiering met vreemd of eigen vermogen. Laten we nu eens aannemen dat je hebt besloten dat je niet van het idee houdt om het eigendom van je bedrijf te verkopen en dat je het prima vindt om leningen uit te betalen, zolang je maar aan de winnende kant van de deal uitkomt, ook wel bekend als een "leverage ratio."

start een bedrijf

Het probleem met deze aanpak is dat als je niet erg goed thuis bent op het gebied van startersleningen voor kleine bedrijven, je tegen een aantal zeer ontmoedigende resultaten aan kunt lopen. Bijvoorbeeld, een van mijn klanten die had verkregen start-up zakelijke leningen, die geen eigen vermogen omvatten, eindigde met het gaan door een juridisch getouwtrek met hun geldschieter over de eigendomskwestie. Dit kwam omdat hun bedrijfsplan zo uitgebreid was dat zij hun eigen persoonlijke garantie niet bij de lening wilden voegen. Hun krediet was niet uitstekend, zodat hun start-up bedrijfsleningen konden worden goedgekeurd. Maar de kredietproblemen die ze uiteindelijk hadden met hun startlening voor een klein bedrijf waren zeer moeilijk te overwinnen, zelfs met de hulp van een goede advocaat.

Eigen vermogen is vaak de beste financieringsoptie bij het starten van een klein bedrijf. Niet alleen kunt u een lage rente krijgen op het eerste deel van de lening, maar u krijgt ook een vergoeding op het eigen vermogen en op een deel van uw aandelenkapitaal, zolang u uw bedrijf levensvatbaar houdt. Een startlening wordt meestal gewaarborgd met uw persoonlijke activa. Veel mensen die dit soort financiering krijgen, kunnen hun kleine onderneming verscheidene jaren winstgevend houden door het geld te gebruiken om verbeteringen aan te brengen en nieuwe werknemers in dienst te nemen. Zodra u de financiering rond hebt, zult u niet meer terugkijken omdat het zon slimme financiële beslissing voor uw bedrijf is.