Hoe speelt de kantooromgeving een rol in de productiviteit en motivatie van werknemers?Hoe speelt de kantooromgeving een rol in de productiviteit en motivatie van werknemers?

kantoorsfeer

Het idee achter het hierboven beschreven soort kantoorsfeer is dat je alles moet laten lijken op het soort kantoor dat je op een traditionele werkplek zou vinden, met hokjes, bureaus, stoelen enzovoort. Maar waarom zouden we de exacte sfeer van een virtueel kantoor willen nabootsen? Is er echt een probleem als er nog steeds goed werk wordt afgeleverd? Moeten mensen echt zo dicht op elkaar zitten?

Het korte antwoord is dat het helpt om een gevoel van "stickiness" op kantoor te creëren, zodat werknemers minder geneigd zijn om op hun smartphone of e-mail te kijken, of om gewoon op te staan uit hun cubicle om te gaan lunchen. Connectiviteit is belangrijk, vooral voor nieuwere bedrijven met beperkte kantoorruimte. Hoe meer werknemers kunnen vertrouwen op de telefoon of het internet om hun werk gedaan te krijgen, hoe efficiënter ze zijn in het geconcentreerd houden van hun gedachten op de taak bij de hand. En hoe gemotiveerder ze zijn om het internet te gebruiken om op de hoogte te blijven, hoe efficiënter hun kantoor zal worden.

Dus hoe kunt u een goede kantooromgeving creëren? Zorg ervoor dat uw kantoor een soort raam heeft, want dit zorgt voor natuurlijk licht en helpt bij de circulatie. Probeer er ook voor te zorgen dat de geur van het kantoor, zowel van de planten als van het kantoorpersoneel, bijdraagt aan een goede sfeer op kantoor. Tenslotte, zorg ervoor dat het kantoorpersoneel een gevoel van verbondenheid heeft met het bedrijf, zodat wanneer ze werken ze daadwerkelijk plezier hebben en bijdragen aan de bottom line in plaats van alleen maar naar de klok te kijken.