Hoe zakelijk succes meetbaar isHoe zakelijk succes meetbaar is

De meeste nieuwe bedrijfseigenaren beginnen met het doel succesvol te zijn. Maar wat betekent "succesvol zijn" precies? Voor sommigen betekent succesvol zijn dat ze genoeg geld hebben om een maand door te komen zonder nog meer geld te hoeven lenen, terwijl anderen het zien als een eigen huis, een mooie auto en de dingen waar ze altijd al van droomden toen ze opgroeiden. Hoewel de verschillen tussen deze twee uitersten waarschijnlijk voor de hand liggen, is dat niet het geval voor de manier waarop zakelijk succes wordt gemeten. Je moet beslissen wat succes voor jou betekent, voordat je kunt beginnen met het vinden van manieren om daar te komen.

zakelijk succeszakelijk succes

Hoe zakelijk succes meetbaar is

De meeste startende ondernemers beginnen met het doel om succesvol te zijn. Maar wat betekent "succesvol zijn" precies? Voor sommigen betekent succesvol zijn dat je genoeg geld hebt om een maand door te komen zonder nog meer geld te lenen, terwijl anderen het zien als een eigen huis, een mooie auto en de dingen waar ze altijd al van droomden toen ze opgroeiden. Hoewel de verschillen tussen deze twee uitersten waarschijnlijk voor de hand liggen, is dat niet het geval voor de manier waarop zakelijk succes wordt gemeten. U moet beslissen wat succes voor u betekent, voordat u kunt beginnen met het vinden van manieren om daar te komen.

Succes is een subjectief gegeven, afhankelijk van aan wie u het vraagt. Sommige ondernemers denken dat zakelijk succes betekent dat ze grote winsten hebben; anderen denken dat het betekent hoeveel tijd ze in de zaak hebben gestoken. Zoals met alles voor jezelf, is de eenvoudigste (en misschien meest accurate) benadering om succes te definiëren dat succesvolle bedrijfseigenaren het leven ten volle leven. Ze genieten van hun leven en worden niet in beslag genomen door doelstellingen en dromen om rijk te worden of andere dergelijke etherische doelen.

U moet ervoor kiezen om succesvol te zijn, door ervoor te kiezen om een leven te leiden dat wordt gemeten aan de hand van meetbare maatstaven voor succes - inkomen, spaargeld, creditcard-saldo, marktaandeel, patenten, enzovoort. Zonder dit te doen, kun je niet weten of je het leven ten volle leeft, en als je dat doet, hoe je dat kunt blijven doen. Het bereiken van meetbare doelen als deze vergt wat werk, maar het zal zich op de lange termijn tienvoudig uitbetalen, omdat je businessplan heel succesvol zal blijken te zijn.